Kis Sólyom Vendégház

Kiránduljunk a Madarasi - Hargita aljára:

Vissza

        Ezt a programot ajánljuk fõleg csoportoknak, és mindazoknak, akik hajlandóak lovas szekérre illetve lovas hintóra ülni, mert ez egy életre szóló élményt jelent mindenkinek, aki ezt kipróbálja.
A program kezdete: de. 9 óra, reggeli után azonnal indulunk a Hargita aljára.


       A Kis Sólyom Vendégház elõtt felsorakozó szekerek, lovas hintók indulásra készen állnak, e program szervezõi indulás elõtt friss fánkkal, helyi tájszólással mondva friss pánkóval és szilvapálinkával melegítik be a vendégeket.
Mikor mindenki elhelyezkedett a szekéren és a hintón a kocsis indulót füttyent a lovak fele.
Útközben megállunk a falu szélén lévõ kis bányánál, majd az erdei úton haladva tovább a Szent Antal kápolnánál, Fingorom dombjánál helyi igaz történeteket és a múlt történelmét meghallgatva, gyönyörködve a leírhatatlan vadregényes tájban tovább folytatjuk az útvonalat az erdei bányához, medveleshez és erdei halász tavakhoz.

    

Kellemes, nyugodt, vidám hangulatban megérkezünk a Szederjesi - bórvízhez (ásványvízforrás), itt megpihenve fenyõtobozt, helyi tájszólással mondva csalókát, gyógynövényeket, gombát, málnát, szedret, áfonyát vagy kokojzát, havasi meggyet gyûjthetünk. Ha szerencsénk van õzet, vadnyulat, mókust láthatunk, természetesen ha nem keltünk zajt.

Ez az érzés, ami ez útvonal során feltör bennünk ritka és kvázi biztos, hogy óriási élményt nyújt. Miután a Szederjesi - borvizet megkóstoltuk visszakanyarodunk a Halastó- i részhez itt már a szervezõk kicsomagoltak a batyuból, tarisznyából, ég a tûz és készül az ínycsiklandó ebéd. Az hogy mi van a tarisznyában, batyuban meglepetés, mert így még finomabbak a falatok, minthogy elõre tudnánk mit eszünk fenn az erdõben.
Az erdei ebéd közben élõzene mellett a vendégek hangulati görbéje még magasabbra rúghat
ha van igény élõzenére. Közben még keverünk egy utolsót a bográcsban és már tálalásra készen vagyunk, végre ebédelünk.

    

Ebéd után megpihenünk, mély levegõt véve az erõs, nagyon egészséges levegõbõl, távol a civilizációtól, a mindennapoktól a nyugodtságban, a hûvös fenyvesek suhogásában, a csörgedezõ Madaras - patak csobogása mellet, ami iható, a madarak csicsergését hallgatva garantáltan elfeledik a mindennapok egyhangúságát és lehetõség nyílik a maximális kikapcsolódásra.

                         

                         

 A résztvevõk kötelezõen hozzanak magukkal meleg ruhát, mindent, amit szükségesnek tartanak és esõvédõ felszerelést elõvigyázatosságból.
Ez a program is idõjárásfüggõ, viszont ha hirtelen megváltozik az idõjárás legyünk felkészülve. Cipelni a csomagot nem kell, mert a szervezõk szállítják.
Aki szeretne focizni, teniszezni, röplabdázni, horgászni ne felejtse elhozni magával a kellékeket.

Igény szerint szervezett csoportjátékok tanulására is van lehetõség.
A vállálkozóbb kedvûek, akik még szeretnének ebéd után is túrázni, ellátogatunk a túravezetõnkkel a híres medveleshez, ami a volt diktátor Ceausescu tulajdona volt.
Érdemes ezt még megnézni, mert nem mindennapi látvánnyal fogunk szembesülni.
E programhoz nemcsak túravezetõt, hanem idegenvezetõt is biztosítunk, így egész jól elkalauzolnak bennünket a múlt történelmi rejtelmeibe, barlangokhoz is ellátogatunk.
Ha bármilyen egézségügyi probléma adódna, a faluban nonstop orvosi ellátás mûködik.
Egy ilyen szervezett napi program után teljesen fel lehet töltõdni, szinte újraszületni, közelebb kerülni a természethez, megismerni a természet, a Hargita hegység szépségeit és titkait.

    

A Hargita mindig is fontos szerepet töltött be a székely ember mindennapjaiban, tüzifát, élelemforrást, megélhetési lehetõséget és menedéket jelentett a történelem zivataros idõszakai elõl.

A napi program ott zárul le, amikor besötétedett, és meggyújtjuk a tábortüzet, ami teljesen lenyûgözõ és garantáltan vissza nem térõ élményt jelent.

Részvételi díj: 30 RON/fõ/nap.